Yritykset 2024

 Seuraavat yritykset esittäytyvät LUOTI-päivässä! Voit tutustua yrityksiin etukäteen alla löytyvistä esittelyistä tai yritysten omilta nettisivuilta.

Jyväskylässä:

EUROFINS ENVIRONMENT TESTING FINLAND

EUROFINS ENVIRONMENT TESTING FINLAND

Eurofins Environment Testing on Suomen suurin kaupallinen ympäristö- ja teollisuuslaboratoriotoimija. Tarjoamme kattavat ympäristöasiantuntijapalvelut sekä erilaisia ilmantutkimus- ja päästömittauksia. Käytössämme on Suomen laajin ympäristönäytteenottajien verkosto ja 15 laboratoriota ympäri Suomen. Olemme myös osa kansainvälistä Eurofins verkostoa. 

Työllistämme Suomessa jo yli 400 laboratorio- ja ympäristöalan ammattilaista. Tarjoamme monipuolisia ja mielenkiintoisia tehtäviä, mahdollisuuksia kouluttautumiseen sekä kilpailukykyiset henkilöstöedut. Haluamme olla alamme paras työpaikka. 

FIMLAB LABORATORIOT OY

FIMLAB LABORATORIOT OY

Olemme Suomen suurin laboratorioalan yritys ja tuotamme terveydenhuollon laboratoriopalveluja Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä, Keski-Suomessa, Päijät-Hämeessä ja Pohjanmaalla yli 110 toimipisteessä noin 1 200 ammattilaisen voimin. Asiakkaitamme ovat mm. sairaalat, terveyskeskukset, työterveyshuolto, yksityiset lääkäriasemat ja yksityislääkärien potilaat.

BioPaavo

BioPaavo

Edustamme yhdessä Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituuttia ja tuomme esille sen toimintaa hankkeiden, koulutuksen ja yritysyhteistyön kautta. Biotalous tarvitsee moniammatillista osaamista ja tarjoaa kiinnostavia rajapintoja. Tule keskustelemaan kanssamme ajankohtaisista aiheista sekä työskentelystä meillä. Hankkeissamme on usein tarjolla myös harjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuuksia. 

Suomen solubiologit ry

Suomen solubiologit ry

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää solubiologian tutkimusta, koulutusta, tiedotusta ja työpaikkojen perustamista solubiologeille harjoittaen mm. koulutus- ja tiedotustoimintaa. Yhdistys perustettiin vuonna 1974, ja vuonna 2024 järjestämme 50v juhlatapahtuman!  

Yhdistys toimii solubiologien, sairaalasolubiologien ja solubiologiaan liittyvillä aloilla toimivien henkilöiden sekä solubiologian opiskelijoiden yhdyssiteenä. 

Yhdistys julkaisee Solubiologi-lehteä, joka ilmestyy kerran tai kaksi kertaa vuodessa. Jaamme myös gradupalkinnon joka toinen vuosi.” 

Joensuun kaupunki

Joensuun kaupunki

Joensuu on Pohjois-Karjalan pääkaupunki, Saimaan rannalla Kolin kupeessa sijaitseva Itä-Suomen helmi. Opiskelijakaupungin elämänmeno on nuorekkaan vauhdikasta, sillä joka kolmas vastaantulija on alle 30-vuotias. 

Euroopan metsäpääkaupunki Joensuu on elinvoimaisten metsien ympäröimä maakuntakeskus, jossa metsäalan koulutus, huippututkimus, käytännön osaaminen ja liiketoiminta kohtaavat. Joensuu tarjoaa asukkailleen runsaasti metsään liittyviä työpaikkoja ja opiskelumahdollisuuksia. 

Joensuu on myös yksi Euroopan johtavista fotoniikkaosaamisen keskuksista, jossa huippututkimus, koulutus, teknologia, valotaide ja liiketoiminta yhdistyvät. Nopeasti kasvavan alan potentiaali alueellemme on merkittävä. Ala tarvitsee monipuolisesti osaajia, ja tarjoaa loistavat mahdollisuudet opiskeluun, työhön ja liiketoimintaan.

Joensuun tavoitteena on olla ainutlaatuinen metsäbiotalouden osaamis- ja liiketoimintakeskittymä sekä maailman fotoniikkaosaamisen keskus. Molemmilla toimialoilla tarvitaan innovaatioiden tekijöitä, joiden kehittämät ratkaisut tukevat meidän kaikkien hyvinvointia ja elämää tänään ja tulevaisuudessa.  

VTT

VTT

VTT on yksi Euroopan johtavista tutkimuslaitoksista. Omistajamme on Suomen valtio. Tehtävämme on edistää tutkimuksen ja teknologian hyödyntämistä ja kaupallistamista elinkeinoelämässä ja yhteiskunnassa.  

VTT työllistää yli 2100 työntekijää kuudella paikkakunnalla Suomessa ja henkilöstömme koostuu yli 50 kansallisuudesta. Haemme jatkuvasti joukkoomme sekä kokeneita ammattilaisia, että opiskelijoita ja vastavalmistuneita. Tarjoamme vuosittain kymmeniä harjoittelu– ja opinnäytetyöpaikkoja eri alojen opiskelijoille. Palkkaamme ensi kesänä yli 60 kesätyöntekijää eri puolille organisaatiota, sekä tutkimustiimeihin, että tukitoimintoihin. Kesän 2023 harjoittelupaikat julkaistaan 9.1.2023 ja hakuaika on 9.1 – 5.2.2023. Lue lisää VTT Summer of Changemakers – trainee-ohjelmastmme täällä!  

Tavataan Luoti-päivässä ja jutellaan lisää!

Kuopio:

Orion

Orion

Orion on suomalainen lääkeyhtiö – hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Kehitämme, valmistamme ja markkinoimme ihmis- ja eläinlääkkeitä sekä lääkkeiden vaikuttavia aineita. Uskomme, että terveys ja hyvinvointi luovat pohjan hyvälle elämälle ja yhteiskunnalle. Panostamme jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen.​ Lääketutkimuksemme ydinterapia-alueita ovat syöpäsairaudet ja kipu.​

Meitä orionilaisia on 3500 yli 30 maassa ja työskentelemme hyvinkin erilaisissa tehtävissä. Joukostamme löytyy niin tutkijoita ja laborantteja kuin insinöörejä ja IT-asiantuntijoitakin sekä tuotantotyöntekijöitä ja monia muita. Tarjoamme työntekijöillemme monipuolisia sekä vastuullisia tehtäviä aidosti monialaisessa ympäristössä. Kannustamme oman osaamisen kehittämiseen ja tarjoamme mahdollisuuden vaikuttaa työtehtäviin ja oman urapolun luomiseen Orionilla. Me etsimme oman alansa huipputekijöitä, jotka jakavat aidon innostuksemme siihen, mitä teemme.

THL

THL

THL on asiantuntija- ja tutkimuslaitos, joka tarjoaa luotettavaa tietoa terveys- ja hyvinvointialan päätöksenteon ja toiminnan tueksi. Tavoitteenamme on edistää ihmisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta. Visionamme on olla maailman vaikuttavin terveys- ja hyvinvointialan tutkimuslaitos. Teemme monipuolista tutkimus- ja kehittämistyötä tasa-arvoisen, yhdenvertaisen ja kestävän yhteiskunnan rakentamiseksi, ja tuotamme tietoa yhteiskunnallisten päätösten tueksi. Arvomme näkyvät työssämme – olemme vastuullisesti rohkeita, inhimillisiä vuorovaikuttajia ja yhdenvertaisuuden suunnannäyttäjiä.

THL:ssa on toimipisteitä useassa eri kaupungissa: Kuopiossa, Helsingissä, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Kuopion toimipisteessä tehdään ympäristöterveystutkimusta, jonka tavoitteena on, että suomalaiset voivat hengittää, syödä ja juoda sekä liikkua ympäristössään niin, ettei heidän terveytensä ole uhattuna.

Admescope

Admescope

Admescope on tutkimuspalveluyritys, joka tarjoaa korkeatasoisia, räätälöityjä ADME-Tox (Absorption, Distribution, Metabolism, Excretion and Toxicity) tutkimuspalveluita lääketutkimuksen ja -kehityksen alkuvaiheen tueksi. Ydinosaamisemme keskittyy lääkeainemetaboliaan, lääkeaineinteraktioihin, farmakokinetiikkaan ja kvantitatiivisiin bioanalyyseihin. Admescope tarjoaa tutkimuspalveluita pienmolekyylien ja peptidien lisäksi isoille molekyyleille ja uusille modaliteeteille.

Henkilöstömme koostuu pääosin kemisteistä, biokemisteistä, farmasisteista sekä laboranteista. Admescopella on asiakkaita yli 30:ssä eri maassa ja 5:ssä eri maanosassa. Asiakasyrityksiämme ovat pienet ja keskisuuret lääkekehitysyritykset, biotekniikkayritykset sekä suuret lääkeyritykset.

Admescope on vuodesta 2020 asti ollut osa Symeres-organisaatiota, jonka kautta tarjolla on lääkeainekemian ja lääkekehityksen palveluita.

Charles River

Charles River

Charles River tarjoaa tuotteita ja palveluja, joiden avulla voidaan nopeuttaa uusien lääkkeiden ja terapeuttisten aineiden löytämistä, varhaisen vaiheen kehittämistä ja turvallista valmistusta.

Ramboll

Ramboll

Ramboll on johtava kestävien kaupunkien ja yhteiskuntien suunnittelu- ja konsultointiyritys. Säätiöomisteisessa yhtiössämme työskentelee 16 000 asiantuntijaa globaalisti. Suomessa toimimme maanlaajuisesti 2 500 asiantuntijan voimin. Olemme tutkitusti alan halutuimpien työnantajien joukossa niin ammattilaisten kuin opiskelijoidenkin osalta.  

Palvelujamme ovat innovatiiviset ja kestävät ratkaisut kaupunkien, infrastruktuurin, liikenteen, ympäristön ja rakennusten suunnittelussa, rakennuttamisessa, rakentamisessa ja ylläpidossa. Vuodessa meillä on keskimäärin 15 000 projektia niin julkisen kuin yksityisen sektorin asiakkaille.

Nuorkauppakamari

Nuorkauppakamari

SKYT

SKYT

Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy on asiantuntija- ja analytiikkapalveluita tuottava suomalainen yhtiö. FINAS akkreditointipalvelun akkreditoimat testauslaboratoriomme sijaitsevat Kuopiossa, Joensuussa ja Kajaanissa. (T047, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025). Lisäksi tarjoamme kattavat palvelut näytteenottoon ja muihin maastotöihin sekä asiantuntijapalvelua mm. tutkimusten suunnitteluun ja tulosten raportointiin. Lisätietoja: www.ymparistotutkimus.fi.

Suomen solubiologit ry

Suomen solubiologit ry

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää solubiologian tutkimusta, koulutusta, tiedotusta ja työpaikkojen perustamista solubiologeille harjoittaen mm. koulutus- ja tiedotustoimintaa. Yhdistys perustettiin vuonna 1974, ja vuonna 2024 järjestämme 50v juhlatapahtuman!  

Yhdistys toimii solubiologien, sairaalasolubiologien ja solubiologiaan liittyvillä aloilla toimivien henkilöiden sekä solubiologian opiskelijoiden yhdyssiteenä. 

Yhdistys julkaisee Solubiologi-lehteä, joka ilmestyy kerran tai kaksi kertaa vuodessa. Jaamme myös gradupalkinnon joka toinen vuosi.” 

Medikro

Joensuu:

Nanocomp

Nanocomp

Yli 25 vuoden kokemus mikro- ja nano-optiikassa, Nanocomp on edelläkävijä ja johtava yritys alalla. Nanocomp kuuluu Radiant Opto-electronics yhtiöön, Taiwanissa. Olemme tuottaneet tiloja niin Eurooppaan ja manner-Kiinaan kuin paikallisesti toimistoja Japaniin, Hong Kongiin ja Taiwaniin. Pääkonttori, tutkimus- ja kehityskeskuksemme sijaitsevat Suomessa.

Tarjoamme asiakkaillemme yhden pysähdyksen ratkaisuja suunnittelusta aina massatuotantoon käyttäen meille ominaista ”roll-to-roll” tekniikkaa. Meidän päätuotteemme, tunnetaan etuvaloohjaimena, ja sitä käytetään heijastavissa näytöissä, kuten EPD ja LCD. Se on ainutlaatuinen optisen suorituskyvyn suhteen, mikä mahdollistaa erinomaisen kontrastin ja laajemman väriskaalan. Nanocompilta on saatavana myös muita räätälöityjä valojohteita ja valonhallintakalvoja eri tarkoituksiin. Tuotteitamme voidaan käyttää monenlaisiin sovelluksiin useilla toimialoilla, kuten autojen sisustukseen, älykkäisiin pintoihin, kaikenlaisiin näyttöihin ja biometrisiin tunnisteisiin.

UPM metsä

UPM metsä

Me UPM Metsällä haluamme auttaa metsänomistajia tekemään parhaat ratkaisut metrienhoidossa ja puukaupassa. Pidämme asiakkaamme ja heidän metsänsä rikkaana ja rakkaana ajattomasti, vaivattomasti ja vastuullisesti. Olemme sitoutuneet ilmastopositiiviseen metsätalouteen ja monimuotoisuuden lisäämiseen metsiemme elinvoimaisuuden turvaamiseksi, kun hankimme kestävästi puuraaka-ainetta UPM:n tuotantolaitoksille.

UPM vaneri

UPM vaneri

Joensuun vaneritehdas valmistaa pitkälle jalostettua koivuvaneria pääasiassa kuljetusväline-, laivanrakennus- ja rakennusteollisuuteen. Lisäksi Joensuussa valmistettua vaneria käytetään mm. pakkaus- ja stanssimuotti- sekä huonekaluteollisuudessa. Olemme luotettava kumppani ja suhtaudumme vastuullisuuteen kokonaisvaltaisesti. Meillä on selkeät vastuullisuustavoitteet ja jatkuva parantaminen on osa kulttuuriamme.

Arbonaut

Arbonaut

Arbonaut on joensuulainen paikkatietojärjestelmiin erikoistunut teknologiayritys. Palvelumme auttavat yksityisiä ja julkisia organisaatioita ympäri maailman saamaan luotettavampaa ja tarkempaa tietoa luonnonvarojen, erityisesti metsien, hallinnoinnin tueksi – olemme taannoin kehittäneet esimerkiksi metsätietojärjestelmän Ruandaan sekä sovelluksen maastokoealojen suunnitteluun Suomessa. Työllistämme tällä hetkellä noin 60 henkilöä yli 15 eri maasta ja etsimme jatkuvasti lahjakkaita, kehittymishaluisia osaajia liittymään tiimiimme.  

Suomen metsäkeskus

Suomen metsäkeskus

Suomen metsäkeskus kerää ja jakaa tietoa Suomen metsistä. Neuvomme yksityismetsänomistajia metsänhoidossa, metsien kestävässä käytössä ja luonnonsuojelussa. Suomen Metsäkeskus valvoo metsälakien noudattamista. Edistämme metsiin liittyvää toimeentuloa, niiden monipuolisuutta ja kannattavuutta. Suomen metsäkeskusta johtaa ja rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Savo-Karjalan Ympäristötutkimus

Savo-Karjalan Ympäristötutkimus

Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy on asiantuntija- ja analytiikkapalveluita tuottava suomalainen yhtiö. FINAS akkreditointipalvelun akkreditoimat testauslaboratoriomme sijaitsevat Kuopiossa, Joensuussa ja Kajaanissa. (T047, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025). Lisäksi tarjoamme kattavat palvelut näytteenottoon ja muihin maastotöihin sekä asiantuntijapalvelua mm. tutkimusten suunnitteluun ja tulosten raportointiin. Lisätietoja: www.ymparistotutkimus.fi.

Suomen ympäristökeskus

Suomen ympäristökeskus

Suomen ympäristökeskus (Syke) vaikuttaa tutkimuksella, tiedolla ja palveluilla kestävän yhteiskunnan rakentamiseen. Kannamme globaalia vastuuta ja tavoitteemme ovat korkealla. Suuntamme on kestävyysmurros! Yhteiskunta tarvitsee viipymättä päätöksiä, jotka rakentavat parempaa maailmaa reilusti ja ylisukupolvisesti. Osaamistamme tarvitaan muutoksessa, ja meiltä odotetaan vaikuttavuutta.

Teemme työtä luontokadon ja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Edistämme kestävää kiertotaloutta ja yhdyskuntarakennetta sekä hyvää merten ja sisävesien tilaa. Etsimme luovasti ja kokeilemme innolla uusia, tutkimukseen pohjautuvia ratkaisuja. Arvostamme rakentavaa yhdessä tekemistä ja työyhteisön monimuotoisuutta – panostamme yhdenvertaisuuteen. Suomen ympäristökeskus on valtion tutkimuslaitos, jossa työskentelee noin 700 asiantuntijaa ja tutkijaa Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä ja Oulussa. Suuren osan toiminnastamme mahdollistamme kilpaillulla hankerahoituksella.

Joensuun kaupunki

Joensuun kaupunki

Joensuu on Pohjois-Karjalan pääkaupunki, Saimaan rannalla Kolin kupeessa sijaitseva Itä-Suomen helmi. Opiskelijakaupungin elämänmeno on nuorekkaan vauhdikasta, sillä joka kolmas vastaantulija on alle 30-vuotias. 

Euroopan metsäpääkaupunki Joensuu on elinvoimaisten metsien ympäröimä maakuntakeskus, jossa metsäalan koulutus, huippututkimus, käytännön osaaminen ja liiketoiminta kohtaavat. Joensuu tarjoaa asukkailleen runsaasti metsään liittyviä työpaikkoja ja opiskelumahdollisuuksia. 

Joensuu on myös yksi Euroopan johtavista fotoniikkaosaamisen keskuksista, jossa huippututkimus, koulutus, teknologia, valotaide ja liiketoiminta yhdistyvät. Nopeasti kasvavan alan potentiaali alueellemme on merkittävä. Ala tarvitsee monipuolisesti osaajia, ja tarjoaa loistavat mahdollisuudet opiskeluun, työhön ja liiketoimintaan.

Joensuun tavoitteena on olla ainutlaatuinen metsäbiotalouden osaamis- ja liiketoimintakeskittymä sekä maailman fotoniikkaosaamisen keskus. Molemmilla toimialoilla tarvitaan innovaatioiden tekijöitä, joiden kehittämät ratkaisut tukevat meidän kaikkien hyvinvointia ja elämää tänään ja tulevaisuudessa.